Hlavní obsah

Chovanec před útěkem škrtil vychovatelku, zachránil ji fixační límec na krku

Právo, Patrik Biskup
Domažlice

Ve výchovném ústavu v Hostouni na Domažlicku vyšetřují od středy policisté útok na vychovatelku. Domluvili se na ni tři 14letí chovanci, chtěli jí sebrat peníze, mobilní telefon a pak utéci. Žena se naštěstí ubránila, vděčit za to může i fixačnímu límci na krku, neboť jeden z hochů se ji pokoušel škrtit mikinou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šéf domažlické policie Lubomír Martinec Právu potvrdil, že v případu už jsou zahájeny úkony trestního řízení. „Pravděpodobně to budeme kvalifikovat jako loupež,“ doplnil Martinec. Bližší informace s ohledem na věk podezřelých policie nebude uvádět.

Podle informací Práva přepadení vychovatelky naplánovali všichni tři hoši, ale k samotnému útoku se nakonec odvážil jen jeden z nich. Ženě přehodil přes hlavu mikinu, a když se mu z ní vykroutila, tak toho nechal. Od pátku je tento mladík na útěku, vypáčil mříže v oknech a slezl po hromosvodu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Plánované akce

„Se štěstím jsem se ubránila, pořád tomu ale nemůžu uvěřit. Jsem z toho stále v šoku. Už je to podruhé během tři čtvrtě roku, kdy mě chovanci napadli. Je to čím dál tím horší, a bohužel už nejde o nějaké akce ve zlobném afektu, ale o promyšlené a účelově plánované útoky,“ řekla Právu napadená vychovatelka.

O podrobnostech útoku ale hovořit nechtěla s ohledem na policejní vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám