Hlavní obsah

Chlapec vyšplhal na železniční most, po výboji z troleje spadl z šesti metrů

Právo, miv
Hodonín

S popáleninami a dalšími zraněními po zásahu proudem z troleje a pádu z asi šestimetrové výšky skončil ve čtvrtek mladý chlapec, který se v Hodoníně snažil zdolat obloukovou konstrukci železničního mostu přes řeku Moravu. Do nemocnice ho transportoval vrtulník. Podobný případ se přitom na stejném místě stal i loni.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Podobná událost jako ve čtvrtek se na mostě stala již vloni.

Článek

Policisté z Hodonína vyjeli ve čtvrtek k oznámenému pádu chlapce z vrcholku obloukové konstrukce do kolejiště. „Na místě se již nacházela osádka zdravotnické služby a ošetřovala popáleného mladistvého chlapce. Policisté zjistili, že mladík měl vylézt se svými kamarády na obloukovou železnou konstrukci mostu,” popsal v pátek zásah policie na krajském webu mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Mladík podle policistů přešel na prostřední část mostní konstrukce, kde se přiblížil k železniční troleji a byl zasažen elektrickým proudem. „Z mostní konstrukce z výšky přibližně šesti metrů následně spadl do kolejiště,“ doplnil mluvčí.

Záchranáři k chlapci, který utrpěl popáleniny a další zranění pádem, přivolali vrtulník.

Druhý případ

Případ, který policisté dále prověřují, se podobá události z 12. dubna minulého roku. I tehdy pro změnu osmnáctiletý mladík vylezl na obloukovou železnou konstrukci mostu a při chůzi po konstrukci byl zasažen výbojem elektrického proudu. I on utrpěl vážná poranění, zůstal však ležet na mostní konstrukci. [celá zpráva]

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Podobná událost, jako ve čtvrtek, se na mostě stala již vloni.

„Policisté apelují na mladé lidi, aby zbytečně nehazardovali se svým zdravím a se svými životy. Jedno hloupé rozhodnutí může tragicky změnit váš život. Obracíme se i na rodiče, aby závažnost takových situací svým dětem vysvětlili a poučili je o možných následcích,“ volá po zdravém rozumu a pudu sebezáchovy policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám