Hlavní obsah

Chlapec si únos v Unhošti vymyslel

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Dramatický středeční pokus o únos malého školáka v Unhošti na Kladensku byl vymyšlený. Po čtyřech dnech policejního vyšetřování se ukázalo, že se vše odehrálo jen v dětské fantazii školáka.

Foto: Jiří Smutný

Holotyp plže rodu Levianthia popsaný Alexandrem Makowskym (1884)

Článek

Policie zprávu o údajném pokusu o únos z centra Unhoště zveřejnila v pátek. Únos prý viděli svědci, kteří měli žáka šesté třídy dokonce bránit, a po kterých policie pátrala. Kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová to ale zcela vyloučila. "Od policie tyto informace nikdy nevzešly," řekla Šteinerová.

Případ byl už od začátku poněkud zmatený, protože někteří místní tvrdili, že se odehrál ve středu, a jiní, že ve čtvrtek. Přesto zavládla v obci napjatá atmosféra a učitelé dokonce doporučili rodičům, aby své děti na cestě do školy doprovázeli. 

V neděli přišel chlapec s rodiči na obvodní oddělení policie v Unhošti a přiznal se, že si historku o muži, který ho násilím tahal do auta, vymyslel. Jeho otec ale tvrdí, že událost je zčásti pravdivá a hoch ji pouze přibarvil, aby nevypadal před kamarády jako "srab".

Chlapce podle něj minulou středu kdosi silněji uchopil za rameno, on se ale vysmekl a utekl směrem k autobusové zastávce. "Nechtěl si připadat jako srab, a proto si vymyslel, že ho někdo natlačil do auta. To auto tam stálo, myslel si, že patří k němu. Dostal strach," řekl hochův otec ČTK. "Omlouváme se všem, že jsme zpanikařili, ale možná rodiče budou obezřetnější," dodal.

Policisté případ definitivně odložili a nechtějí už podávat žádné další informace, protože případ se týká nezletilce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám