Hlavní obsah

Chlapce, kteří loupili v Přerově, dopadla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Přerovská policie stíhá mladistvého hocha z Přerova, který se společně s dalším nezletilým chlapcem od poloviny července do konce října údajně dopustil tří loupežných přepadení ve městě. Podle policie neváhali vůči svým obětem použít fyzické násilí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladistvý si již vyslechl obvinění z loupeže, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody, řekla přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

"Oběťmi byly osoby ve věku od 18 do 52 let, dva muži a jedna žena. Část uloupených věcí prodali a peníze použili pro vlastní potřebu," uvedla mluvčí. Bližší informace o loupežných přepadeních vzhledem k věku pachatelů policie neposkytla.

V Přerově nejde o ojedinělý případ, kdy se protiprávního jednání dopustili nezletilí či mladiství. Například v dubnu ve vazbě skončily patnáctiletá a šestnáctiletá dívka, které podle policie přepadly v Přerově s příborovým nožem barmanku. Utekly pak s cigaretami, doutníky a s více než 14 tisíci korunami. Policisté je zanedlouho dopadli v dalším baru.

Obdobný případ se ve městě stal i loni v březnu. Třináctiletý chlapec tam s nožem v ruce přepadl prodavačku květinářství. Ženě se nic nestalo, hoch utekl z prodejny s tisícikorunou. Policisté jej dopadli v prosinci, kvůli věku chlapce však museli případ odložit.

Reklama

Výběr článků

Načítám