Hlavní obsah

Cestující se v Praze zastal řidiče autobusu, útočníci ho zkopali před dcerou

– Praha

Brutálním napadením skončil dobrý skutek cestujícího v autobusu pražské MHD o víkendu. Zastal se řidiče, kterého trápili muži se psem. Odmítali vystoupit a zdržovali provoz autobusu. Útočníci ho napadli přímo před jeho dcerou. Novinky o tom ve středu informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Do autobusu linky číslo 193 v sobotu nastoupila trojce mužů se psem, který neměl košík a ani nebyl na vodítku. Řidič proto muže upozornil, že takto se pes v prostředku městské hromadné dopravy převážet nesmí, a musí je tedy vyloučit z přepravy,“ popsal začátek incidentu Daněk.

Muž se psem a s kamarády na zastávce Kunratická školka sice vystoupil, ale řidič si vyslechl smršť sprostých slov. Skupinka se ale nevzdala, a jakmile řidič nastoupil opět do kabiny, začali blokovat dveře. Šofér je opět vykázal a celá situace se opakovala.

Do incidentu se proto vložil cestující, který se řidiče zastal. To ovšem trojici vytočilo. „Zaútočili na něj pěstmi do obličeje a kopy do celého těla. Přestože muž začal silně krvácet, útočníci své jednání ještě stupňovali,“ konstatoval Daněk s tím, že útok sledovala nezletilá dcera napadeného.

Bránili se i policistům

Agresoři po napadení utekli a přivolaní policisté po nich začali okamžitě pátrat. Dostali podrobný popis a zanedlouho slavili úspěch. Útočníky zadrželi asi půl kilometru od zastávky.

„Dva muži se zadržení bránili a policisté je museli svést na zem a spoutat. Celému zákroku také asistovali i strážníci městské policie,“ uvedl mluvčí policie. Napadeného mezitím převezli záchranáři do nemocnice.

Muži ve věku 26, 27 a 29 let jsou podezřelí ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám