Hlavní obsah

Cestující mezi Prahou a Brandýsem vozil opilý řidič autobusu

Brandýs nad Labem

Pauzu na svačinu využil 50letý řidič autobusu u Prahy k posilnění alkoholem. Následně vozil cestující mezi Prahou a Brandýsem nad Labem, policisté mu naměřili téměř dvě promile alkoholu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu, který se odehrál již v polovině června, informovala v pondělí mluvčí policie Eva Hašlová. Policisté podle ní řešili v Brandýse dopravní nehodu a v rámci toho provedli dechovou zkoušku u 50letého řidiče autobusu, který stál na tamním stanovišti.

„Dechové zkoušky prokázaly přítomnost alkoholu v dechu v hodnotě necelé dvě promile. Alkohol v těle u tohoto řidiče následně potvrdily i výsledky z vyšetření spojené s odběrem krve,“ uvedla Hašlová.

Policisté následným vyšetřováním zjistili, že řidič během odpolední přestávky po odjetí několika spojů mezi Prahou a Brandýsem nad Labem vypil blíže nespecifikovaný alkohol. Následně podle policie pokračoval v pravidelné lince.

Autobusák byl obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám