Hlavní obsah

Český student popírá vraždu kamarádky v Uppsale

Novinky, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UPPSALA

Kriminalisté ze švédské Uppsaly ve čtvrtek poprvé vyslechli Patrika Dvořáka, podezřelého z dubnové vraždy své spolužačky Šárky Halašové na univerzitě v Uppsale. Sedmadvacetiletý Dvořák byl zadržen náhodou v nizozemském Haagu, když jel načerno tramvají.

Foto: Leona Roháčková

Zdeňka Vaňková prezentuje své výtvory na nejrůznějších akcích.Ani tam ale nedokáže zahálet.

Článek

Mladík jednoznačně odmítá, že by dívku, se kterou dlouho dobu přátelil, zavraždil. Podle komisaře Christera Nordströma však má švédská policie k dispozici důkazy, na jejichž základě může Dvořáka obvinit. "Čtyřhodinový výslech nám hodně naznačil. V tuto chvíli však nemohu nic konkrétního říct. Vše ale nasvědčuje tomu, že se případ brzy objasní," řekl Nordström.

Student se rozhoduje o vydání

"Podezřelý se dosud nerozhodl, zda bude souhlasit s vydáním do Švédska," uvedl dále a vysvětlil, že pokud Dvořák nedá souhlas k vydání, nic nevyřeší. Nizozemsko jej do Švédska stejně deportuje, ale až po soudním rozhodnutí, na které se bude muset čekat asi půl roku.

Ve Švédsku hrozí dotyčnému v případě usvědčení trest deseti let nebo doživotí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám