Hlavní obsah

Červíčka na postu krajského policejního šéfa nahradí dočasně náměstek Karásek

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové
Aktualizováno

Jiří Karásek, náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování v Královéhradeckém kraji, je od 1. dubna zmocněn výkonem funkce krajského ředitele v Hradci Králové. Ve středu ráno to přímo na hradeckém krajském ředitelství oznámil policejní prezident Tomáš Tuhý. Místo se uvolní po odchodu dosavadního ředitele Martina Červíčka, který se rozhodl kandidovat v krajských volbách na post hradeckého hejtmana za ODS, a proto ze služeb policie odchází.

Foto: Policie ČR

Náměstek Jiří Karásek povede policii v Královéhradeckém kraji.

Článek

„Pověření si velice vážím a jsem připraven královéhradeckou policii dočasně vést. Věřím, že společně se všemi kolegy udržíme nastavený trend velmi dobré práce,“ reagoval plukovník Karásek na své pověření.

„Kraj bude řídit dočasně po dobu, kdy bude probíhat nejprve nabídkové řízení na nového ředitele. Pokud bychom v prvním kole nevybrali vhodného kandidáta, pak bude vyhlášeno výběrové řízení, kterého se může účastnit širší okruh zájemců,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý, podle něhož má Královéhradecký kraj velký potenciál kvalitních lidí.

„Budeme se snažit oslovit osobnosti ze zdejšího regionu, ale prostor mají i zástupci z jiných krajů,“ dodal Tuhý s tím, by jméno nového ředitele, pokud vzejde z nabídkového řízení, mohlo být známo již k 1. červnu.

Foto: Policie ČR

O změně na místě ředitele informoval policejní prezident Tomáš Tuhý (vpravo) spolu s odstupujícím ředitelem Martinem Červíčkem.

„Pokud by se nám to nepovedlo v prvním kole, tak samozřejmě budeme pokračovat a ty termíny se budou prodlužovat,“ dodal Tomáš Tuhý a poděkoval odcházejícímu Martinu Červíčkovi za jeho působení v čele krajské policie.

Červíček, mířící nyní do politiky, sloužil u policie přes 25 let. Po odchodu z rodného Náchoda, kde šéfoval dopravní policii, byl mimo jiné ředitelem pražské policie a poté v letech 2012 a 2014 policejním prezidentem. Z funkce byl odvolán v důsledku dvojvládí v čele sboru, které nastalo poté, co soud zastavil stíhání předchozího policejního prezidenta Petra Lessyho obviněného ze zneužití pravomoci. Ředitelem krajské policie v Hradci Králové se stal před dvěma lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám