Hlavní obsah

Černý pasažér vytáhl na řidiče trolejbusu v Jihlavě nunčaky

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Z výtržnictví a ublížení na zdraví obvinili jihlavští kriminalisté 19letého muže, který podle vyšetřovatelů napadl řidiče trolejbusu v Jihlavě asijskou zbraní nunčaky. K incidentu došlo poté, co mladíka kontrolovala revizorka. Muž po ní hodil plechovku a také postříkal jednu z cestujících blíže nespecifikovaným čisticím prostředkem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal podle mluvčí policie Jany Kroutilové na začátku července na trase mezi Havlíčkovou a Brtnickou ulicí poté, kdy mladíka kontrolovala revizorka.

„Neměl platnou jízdenku a při řešení situace nejprve spolupracoval. Po zastavení na zastávce ale po ženě z krátké vzdálenosti hodil plechovku s nápojem a dále ji a jednu z cestujících postříkal čisticím prostředkem,“ sdělila v pátek mluvčí.

Výtržník pak z trolejbusu vyběhl, dohnal ho ale řidič. „Mladík po neúspěšné snaze se vyprostit vyndal dvě krátké dřevěné hůlky spojené řetízkem zvané nunčaky a pokusil se jimi řidiče trolejbusu udeřit. Ten ale rychle zareagoval, úder vykryl a nunčaky mladíkovi vzal,“ popsala incident Kroutilová.

Obviněnému se nakonec podařilo utéct, za chvíli se ale vrátil, trolejbus znovu vystříkal čisticím prostředkem a utekl.

Policisté mladíka z Třebíčska později vypátrali, je to podle nich známá firma. „Byl obviněn z pokusu o ublížení na zdraví a z výtržnictví,“ sdělil kriminalista Radomír Němec s tím, že obviněný muž byl v minulosti za výtržnictví opakovaně soudně trestán a čin spáchal v podmínce. Nyní mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám