Hlavní obsah

Černou sjezdovku na Klínovci se někdo pokusil sjet autem

Právo, vor
Klínovec

Naprosto riskantní nápad dostal dosud neznámý hazardér, který se pokusil v pátek večer sjet autem černou sjezdovku v lyžařském areálu Klínovec v Krušných horách. Auto v prudkém svahu na sněhu nezvládl a skončil s ním v lese.

Foto: Skiareál Klínovec

Auto skončilo havarované vedle sjezdovky na Klínovci

Článek

Jak se zatím zdá, při šíleném pokusu se nikdo nezranil. „Nahlásil nám to kolemjdoucí skialpinista v pátek večer,“ uvedla v sobotu mluvčí areálu Hana Hoffmannová.

„Mimo hazard s vlastním zdravím mohl řidič zavinit i tragédii v podobě střetu například se skialpinistou, nemluvě o škodách způsobených na lesním porostu,“ pokračovala mluvčí s tím, že lyžařský areál je od pátku 13. března v souladu s nařízením vlády o nouzovém stavu uzavřen.

Popíjení a vířivka, navzdory koronaviru byl na diskotéce v Holešově mejdan

Koronavirus

„Slunné počasí a výborné sněhové podmínky k nám i tak stále lákají návštěvníky, není ale možné plošně celý areál znepřístupnit. Že se ale na sjezdovkách setkáme mimo lyžařů, snowboardistů, sáňkařů a skialpinistů s autem jsme opravdu nečekali. Toto nezodpovědné jednání mohlo vyústit v opravdové neštěstí,“ dodala Hoffmannová.

Foto: Skiareál Klínovec

Havarované auto vedle sjezdovky na Klínovci

Skiareál o případu informoval na sociálních sítích, kde mimo jiné vyslovil v nadsázce naději, že v autě podle nařízení seděli maximálně dva lidé a „měli poctivě nasazené roušky“.

„Nečekali bychom, že to někdy budeme muset napsat, ale: NESJÍŽDĚJTE PROSÍM AUTEM SJEZDOVKY V AREÁLU,“ pokračoval lyžařský areál na svém facebookovém profilu.

Lidé vyrazili do přírody i do parků, ne vždy dodržovali nařízení

Koronavirus

„Celou věc předáváme na policii a věříme, že viník tohoto hloupého činu se brzy najde. Budeme rádi za jakoukoliv informaci. Jedná se o starší červený Peugeot 206, značky jsou sundané,“ uzavřel Skiareál Klínovec.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám