Hlavní obsah

Celníci zabavili na brněnské tržnici padělky za 50 miliónů korun

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Víkendová razie na brněnské tržnici skončila zabavení, padělaného zboží v hodnotě přesahující 50 miliónů korun. Akce v Olomoucké ulici skončila v neděli odpoledne a celní správa během ní zajistila na 40 tisíc padělků. O události informovala mluvčí brněnského celního ředitelství Lucie Havlíčková.

Článek

"Celníci během své razie zabavili zejména falešné značkové oblečení, obuv, dámské kabelky a doplňkové zboží včetně hodinek. Netradičně zadrželi i několik desítek padělaných motorových pil, což při podobných kontrolách nebývá obvyklé," podotkla mluvčí.

Podle Havlíčkové jde o jednu z největších akcí podobného druhu, která počtem zabaveného zboží i předběžně odhadovanou škodou překonala červnovou kontrolu stánkařů v Hatích na Znojemsku. Tam celnící zadrželi během dvoudenního zátahu nepravé značkové zboží v hodnotě přesahující 27 miliónů korun.  

Tržnice v brněnské Olomoucké ulici patří k největším takovým komplexům na Moravě, zejména proto se stává objektem zájmů jak padělatelů, tak i celníků. Plní účel velkoskladu pro menší stánkaře. Na tržnici nakupují především sami prodejci, kteří si tak zásobují své vlastní stánky nacházející se po celé republice.

Příslušníci celní správy brněnskou tržnici kontrolují pravidelně. Poslední akci uskutečnili koncem července, kdy v náhodně zastavené dodávce vietnameského trhovce zajistili padělky za přibližně čtyři milióny korun. Vozidlo původně zastavili pouze proto, že mu chyběla zadní registrační značka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám