Hlavní obsah

Čecha odsoudili v Irsku za smrtelnou nehodu, vězení se ale může vyhnout

– Irsko

Na rok do vězení poslal irský soud 63letého Čecha, který způsobil dopravní nehodu, při které zemřel jeho známý. Pobytu za mřížemi se ale bude moci vyhnout. Jako podmínku soudce stanovil, že do 24 hodin Irsko opustí. O případu dnes informoval server The Irish Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v listopadu 2014 v irském hrabství Cork. Podle obžaloby 63letý Čech nevěnoval dostatečnou pozornost řízení, způsobil nehodu a tím i smrt svého 59letého přítele, který s ním ve voze jel. Poté, co byl v Irsku obviněn, prchl do Česka.

Muže Česko do Irska vydalo letos v červenci na základě evropského zatykače a od té doby byl ve vazbě. U soudu se přiznal k tomu, že nehodu způsobil, i k tomu, že řídil vůz, který nebyl řádně pojištěný.

Auto na D5 nabouralo do kamionu, jeho řidič si toho vůbec nevšiml

Krimi

Obžaloba i obhajoba se shodly, že v době nehody byl muž ve špatném zdravotním stavu. Podle listu The Irish Times trpí Parkinsonovou chorobou.

Soudce Čechovi uložil podmíněný trest ročního vězení. Podmínkou, kterou stanovil, je, aby muž Irsko opustil během 24 hodin a nevrátil se další tři roky. V Irsku nesmí navíc deset let usednout za volant.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám