Hlavní obsah

Část Havlíčkova Brodu zamořil aromatický merkaptan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVLÍČKŮV BROD

V Havlíčkově Brodě unikla v pondělí krátce po druhé hodině odpoledne aromatická látka Merkaptan. Na přítomnost neznámé látky upozornili podle informací webu Vysocina-news.cz obyvatelé Mírové ulice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Na tísňovou linku oznámil telefonát, že v Mírové ulici v Brodě je cítit plyn. Podle dalšího šetření by se mělo jednat o aromatickou látku merkaptan, která sice není zdraví nebezpečná, ale při nadýchání větší koncentrace by mohlo dojít k podráždění sliznice a následným bolestem hlavy," uvedla pro internetový deník Vysocina-news.cz tisková mluvčí Policie ČR v Havlíčkově Brodě Jana Mazourová.

Látka měla uniknout z areálu bývalého Motorpalu v Brodě. Na místo se dostavily složky integrovaného záchranného systému.

Strážníci městské policie ve spolupráci s policisty na situaci upozorňují obyvatele postižené lokality. Podle informací policie unikla látka po čtrnácté hodině, ochranná opatření začala probíhat po sedmnácté hodině.

Obyvatelé by rozhodně neměli větrat a v případě potíží přivolat lékaře. V současné době probíhá identifikace prostoru a látky a o výsledcích bude policie veřejnost informovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám