Hlavní obsah

Bývalý policista odsouzen za sexuální obtěžování

Právo, Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Za sexuální obtěžování obviněných potrestal v úterý krajský soud v Brně bývalého policejního vyšetřovatele z Břeclavi Vladislava Gasnárka 16 měsíci vězení s podmínkou na 3 roky. Nevyhověl tak jeho odvolání, které podal v lednu u okresního soudu.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Podle inspekce ministra vnitra měl Gasnárek ve dvou případech sexuálně obtěžovat vyšetřované. V říjnu 2004 byl za jeden případ odsouzen nepravomocně, ale definitivně rozhodl až krajský soud. Druhý případ se má vyřešit až koncem března. 

Bývalý policejní vyšetřovatel z Břeclavi Vladislav Gasnárek obtěžoval např. Martina R., kterého vyšetřoval pro majetkovou trestnou činnost.

"V době od 23. srpna do října roku 2000 nejméně ve třech případech v kanceláři přinutil obviněného svléct se donaha a osahával ho na zádech, hýždích i na přirození. Při dalším výslechu po něm chtěl, aby mu přinesl pornografické časopisy a chtěl, aby mu ukázal přirození. Na přirození mu sahal i při posledním výslechu a zdůrazňoval, že případ se pro něj vyvíjí lépe," uvedl v lednu státní zástupce Zdeněk Adámek.

Obvinění odmítal

Gasnárek v průběhu procesu uváděl, že se ničeho nedopustil a jde o komplot proti němu, protože se chtěl stát velitelem uniformované policie a zastával by na Břeclavsku významný post. Soud mu ale neuvěřil. Podle sexuologa Františka Skřivánka je přitom Gasnárek duševně zcela zdráv a ani netrpí poruchou sexuální orientace.

Reklama

Výběr článků

Načítám