Hlavní obsah

Bývalá prostitutka u soudu odmítla, že by nezletilou dceru prodávala

Právo, René Chvalina
Hradec Králové

Devětatřicetiletá Monika P. z Trutnovska ve středu u hradeckého krajského soudu odmítla obvinění, že by svou nezletilou dceru prodávala mužům za peníze. Žena, která se sama dříve živila prostitucí, je obviněna s obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte. Podle obžalované ženy si její dcera vše vymyslela a sama nechápe, proč to tvrdí.

Foto: David Taneček, ČTK

Žena obžalovaná z kuplířství

Článek

„Nikdy jsem pro ni žádné sexuální služby nesjednávala, ani jsem ji nenutila, aby měla s kýmkoliv pohlavní styk,“ uvedla u soudu obžalovaná žena. Před senátem pouze doznala, že měla s dcerou opakovaně problémy. Ta údajně kradla, často lhala a ve škole prý dokonce obvinila jednoho chlapce z pohlavního zneužívání.

Podle obžaloby Monika P. v období od října 2011 do května 2012 přesvědčovala svou dceru, které je nyní čtrnáct roků, nejméně k pěti pohlavním stykům s jedním mužem, který u nich v té době bydlel.

„Nezletilá poškozená ho držela za ztopořený pohlavní úd a on ji osahával na prsou, hýždích a na přirození, tato z vlastního rozhodnutí a v rozporu s žádostí obžalované od jmenovaného nepřevzala částky 300 Kč, které měla obžalovaná v úmyslu užít výhradně pro vlastní potřebu,“ stojí v obžalobě.

Obžaloba viní ženu také z toho, že v loňském roce přesvědčila dceru nejméně ke čtyřem pohlavním stykům s dalším mužem, za kterým měla sama docházet. Za to od něj převzala vždy 300 korun a peníze předala obžalované. Ve stejném roce ji obžalovaná znovu přesvědčila nejméně k dvěma souložím s dalším mužem, za každý z nich převzala 300 korun a předala je obžalované.

Monika P. si u soudu trvala stále na svém, že dceru k ničemu nenutila a pohnutky její dcery k tomuto tvrzení si nedokáže vysvětlit. V případě prokázání viny hrozí obžalované ženě až dvanáct roků za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám