Hlavní obsah

Bulhar si odsedí 17,5 roku za napadení ženy. Přežila jen proto, že hrála mrtvou

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedmačtyřicetiletý Bulhar Georgi Dimitrev si odsedí ve vězení 17,5 roku za pokus o vraždu osmatřicetileté ženy v Chebu. Dimitrev ženu napadl klackem. Život jí zachránila její duchapřítomnost, když po několika ranách hrála mrtvou, a muž ji proto nechal být. Vrchní soud v Praze ve středu zamítl mužovo odvolání. Rozhodnutí je tak pravomocné.

BEZ KOMENTÁŘE: Georgi Dimitrov u souduVideo: Novinky

 
Článek

Dimitrovův obhájce v odvolání požadoval zrušení letního verdiktu plzeňského krajského soudu, mimo jiné kvůli údajným nesrovnalostem ve znaleckém posudku.

„Není podstatné, zda se jednalo o řezné či sečné rány, ale podstatná je razance, se kterou byly zasazovány. Ta razance byla značná a schopná prorazit lebeční kosti,“ zamítl Dimitrovovo odvolání předseda soudního senátu Jiří Lněnička. „Obžalovaný ty rány zasazoval opakovaně až do chvíle, kdy se domníval, že je poškozená mrtvá,“ dodal soudce.

Dimitrov žádal soud o částečné snížení trestu, což ovšem soud rovněž zamítl. „Obžalovaný zaútočil zákeřně, zezadu, velice razantně a navíc byl v minulosti za obdobné jednání už postižen,“ konstatoval Lněnička. Dimitrov byl mimo jiné trestán za loupeže, krádeže a znásilnění.

Přepadená hrála mrtvou, aby si zachránila život. Lupič dostal 17,5 roku

Krimi

Dimitrov zaútočil na ženu loni v polovině června na okraji Chebu. Žena šla zrovna za svým přítelem, když si na ni obžalovaný počkal, chvíli ji sledoval, a pak jí znenadání zasadil klackem ránu zezadu do hlavy. Žena se lekla a začala utíkat, Dimitrov ji ale dohnal a znovu zaútočil. Mlátil ji tupým předmětem do hlavy, dokud napadená nesundala batoh, neodhodila telefon a nepřestala se hýbat. Tehdy agresor s útokem přestal, vzal jí batoh i telefon a z místa odešel.

Po nějaké chvíli ženu objevili náhodní kolemjdoucí, kteří uslyšeli její křik a zavolali pomoc.

Útočil prý na zakázku

Napadená žena, která má navíc rakovinu a v té době měla za sebou nejdrastičtější fáze ozařování, si podle svých slov myslela, že ji chce muž zabít. „Bil mě vší silou. Už ta první rána byla hrozná. Nic přitom neříkal, ani nevydával žádné zvuky. Jen mě tahal za batoh, který jsem měla na zádech,“ vypověděla žena.

Hádka mužů v autech v Praze vyvrcholila na červené. Jeden pobodal druhého

Krimi

Ženě pomohlo až to, když začala hrát mrtvou. „Přestala jsem se úplně hýbat a svěsila hlavu. K tomu jsem sklopila oči, ale měla je stále otevřené,“ popsala žena v létě u plzeňského soudu. V ten moment ji Dimitrov přestal mlátit. „Posvítil si na mě baterkou, pak sebral batoh s mobilem a odešel,“ dodala. Ještě několik minut zůstala nehybně sedět.

„Měla jsem strach, že je někde blízko a pozoruje, jestli jsem opravdu mrtvá. Později jsem si dodala odvahu. Pomalu jsem se zvedla a po čtyřech dolezla k silnici, kde jsem si lehla. Pamatuji si, že kolem projíždělo nějaké auto, tak jsem zmobilizovala všechny síly, klekla si a mávala rukama. Nezastavilo. Pak ke mně přišli ti dva muži a zavolali mi záchranku,“ uzavřela žena.

Dimitrov nejprve vinu popíral, poté se v podstatě přiznal, tvrdil ale, že si ho najal známý, který mu údajně slíbil 300 tisíc za zmlácení ženy. Dimitrovův známý to opakovaně popřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám