Hlavní obsah

Budu si vypalovat trávu, kdy budu chtít, jste mi v pr..., nadával muž hasičům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

S nadávkami a sprostými slovy se setkali minulý týden v pátek hasiči při zásahu na Domažlicku. Muž vypaloval trávu na svém pozemku, i když to zákon zakazuje. Hasiče k ohni nepustil a hrozí mu pokuta.

Muž nadával hasičům při zásahuVideo: HZS Plzeňského kraje

 
Článek

„Někteří lidé, přestože přestupují zákon, mají potřebu hasičům nadávat. Muž nejen že vypaloval plošně trávu, odmítl hasiče vpustit na pozemek, ale ještě hasičům nadával a vyhrožoval dalším plošným vypalováním,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Muži při vypalování trávy začalo hořet oblečení. Utrpěl vážné popáleniny

Krimi

Hasiči zveřejnili video ze zásahu, kde jednotky hasí trávu zpoza plotu a domáhají se vstupu. Odměnou jim byla sprostá slova.

„Já si budu vypalovat, kdy já budu chtít. Já na vás nejsem zvědavej, buďte doma, vole. Zejtra to tady budu vypalovat dál... Vás se tak budu ptát, jste mi v pr...,“ křičel muž na zasahující hasiče. Ti nakonec požár uhasili od plotu. Druhý den tam kvůli němu vyjíždět nemuseli.

Pálení trávy má první oběť. Na Písecku při požáru zemřel senior

Krimi

Mluvčí v této souvislosti upozornil, že plošné vypalování trávy a keřů je zakázáno. Za přestupek může fyzická osoba dostat pokutu až 25 tisíc korun, právnická až půl milionu korun. Hrozí totiž, že nad plameny lidé ztratí kontrolu a může začít nekontrolovaně hořet, obzvlášť v nynějším suchém počasí. Pálit je možné přírodní materiál po úklidu ze zahrad.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Muž nadával hasičům.

„My děláme jen svoji práci, která chrání vaše zdraví, životy a váš majetek. Také jsme jen lidi, ale snažíme se vždy chovat slušně a profesionálně,“ konstatoval mluvčí.

Hasiči budou tento případ řešit ve správním řízení pokutou.

Reklama

Výběr článků

Načítám