Hlavní obsah

Brněnští policisté honili podezřelého, kolemjdoucí mu podrazil nohy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnští městští strážníci zadrželi v sobotu odpoledne ve spolupráci s pohotovým občanem hledaného muže. Na vánočních trzích si při pravidelné pochůzce všimli muže, který odpovídal popisu osoby hledané státní policií. Jejich úsudek se rychle potvrdil, ale jeho zatčení však nebylo ani trochu jednoduché.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policistům pomohl se zatčením hledaného muže kolemjdoucí. Ilustrační foto.

Článek

Strážníci vyzvali podezřelého k prokázání totožnosti, na což muž reagoval tvrzením, že u sebe nemá žádné doklady a začal náhle utíkat ze Zelného trhu pryč směrem k Masarykově ulici. Hlídka prchajícího podezřelého během jeho pronásledování stále vyzývala k tomu, aby se zastavil, to ale muž neučinil a utíkal dál.

Strážníci žádali ústním zvoláním kolemjdoucí osoby o pomoc při pronásledování podezřelého, což také pohotově udělal jeden z kolemjdoucích a utíkajícímu muži podrazil nohy. Pronásledovaný muž přes nohu upadl a strážníci jej díky pohotovému muži mohli zadržet.

Díky ověření osobních údajů zadrženého muže přes operační středisko se domněnka strážníků o tom, že je hledanou osobou, skutečně potvrdila. Na místo proto byla přivolána státní policie, která si zadrženého 38letého muže převzala.

Reklama

Výběr článků

Načítám