Hlavní obsah

Fanoušci řádili s pyrotechnikou v Pardubicích, policie jich osm zatkla

– Pardubice • Aktualizováno
Novinky, kub

Pardubická policie měla v neděli odpoledne plné ruce práce s více než stovkou hokejových fanoušků z Brna, kteří přijeli na zápas jejich klubu Kometa s domácím týmem Dynamo. Na průvod sportovních fandů dohlížely desítky policejních těžkooděnců. Policisté museli několik výtržníků, kteří i přes důrazný zákaz zapalovali zábavní pyrotechniku, odvést spoutané na služebnu.

BEZ KOMENTÁŘE: Výtržnosti na stadiónu v PardubicíchVideo: David Sojka

 
Článek

Na vlakové nádraží dorazilo zhruba 150 brněnských fanoušků. Mluvčí policie Markéta Janovská Novinkám sdělila, že její kolegové museli zasáhnout už u nádraží.

Foto: Policie ČR

Pardubická policie řešila výtržnosti hokejových fanoušků

„Fanoušci nerespektovali vyhlášku města o nepoužívání pyrotechniky a neuposlechli výzev policistů. Byli zajištěni a eskortování na příslušná policejní oddělení k podání vysvětlení,“ sdělila mluvčí. Policisté podle ní zajistili tři výtržníky.

Foto: Policie ČR

Pardubická policie řešila výtržnosti hokejových fanoušků

Výtržnosti pokračovaly i během hokejového utkání, na konci zápasu létala na stadionu pyrotechnika a podle policie zasahovala i záchranná služba.

Kromě vyhlášky Janovská připomněla, že na hokej jdou také běžní občané a rodiny s dětmi. „Musíme zajistit klidný průběh akce,“ uvedla s tím, že policie rovněž zábavní pyrotechniku zabavila.

Foto: Policie ČR

Pardubická policie řešila výtržnosti hokejových fanoušků

Reklama

Výběr článků

Načítám