Hlavní obsah

Brněnský magistrát vyděsila obálka s plastelínou

– BRNO
Novinky, Petr Knötig

Velký rozruch způsobila v úterý hodinu před polednem větší obálka formátu A4 s nápisem ekrazit, ve které pracovnice podatelny brněnského Magistrátu na Malinovského náměstí objevila plastickou hmotu s dráty. Teprve až pyrotechnik zjistil, že jde o hloupý vtip, protože místo plastické trhaviny byla v obálce školní plastelína s kondenzátorem.

Článek

"Místo jsme ihned uzavřeli a evakuovali podstatnou část obrovské budovy. Po příjezdu na místo totiž nebylo možné vyloučit, že jde o skutečnou trhavinu, která by mohla explodovat. Navíc bylo nutné uzavřít i chodník před budovou, aby nedošlo k ohrožení chodců. To, že jde o plastelínu, ukázala až podrobná prohlídka pyrotechnikem," uvedl Mojmír Popp z brněnské policie.

Pes na obálku nereagoval

Podezřelá zásilka vyvolala skutečný poplach, protože vše vypadalo jako nebezpečná trhavina, kterou by mohl někdo odpálit na dálku. Po zajištění podatelny přišel ke slovu i služební pes, jehož reakce sice naznačila, že nemusí jít o skutečnou bombu, ale přesto nebylo nic jisté.

Okolí budovy magistrátu zajistila policie a strážníci, kteří přivolali i sanitku záchranné služby, pro případ výbuchu a následných zranění.

"Po zjištění, že nejde o bombu, jsme zahájili pátrání po pachateli, který může být stíhaný buď za šíření poplašné zprávy nebo obecné ohrožení. To záleží na výsledcích vyšetřování," uvedla mluvčí brněnské policie Jana Kozárová.

Reklama

Výběr článků

Načítám