Hlavní obsah

Brigádnice ukradla prázdné šeky, s kamarádkami vybraly skoro 60 tisíc

Právo, Aleš Honus
Opava

Na 58 tisíc je vyčíslena škoda, kterou podle policie způsobila trojice žen firmě na Opavsku. Ženy disponovaly předvyplněnými šeky, které jedna z nich ukradla ve firmě zabývající se výkupem druhotného materiálu, kde byla zaměstnaná jako brigádnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případem se zabývala policie od minulého roku, přičemž samotná událost se stala již v roce 2019. „Trestní oznámení poškozený učinil na policii až několik měsíců po události, jelikož měl podezření, kdo to mohl udělat, ale doufal ve smírné řešení,“ uvedla mluvčí krajské policie Pavla Jiroušková.

Neposlala ani štěňátka, ani hodinky. Žena z lidí vylákala více než čtvrt milionu

Krimi

Kriminalisté nyní obvinili tři ženy ve věku od 28 do 47 let s tím, že jedna z nich šeky dalším dvěma darovala a o peníze se rozdělily.

„Ceniny byly částečně předvyplněné, chyběly výplatní částky a osobní údaje příjemce. Šeky měla žena po domluvě se spoluobviněnými postupně opatřit buď jménem svým, či dalších dvou obviněných a částkou, která se pohybovala v rozmezí od jednoho do pěti tisíc korun,“ uvedla mluvčí s tím, že peníze si ženy vybíraly v bance.

„Obviněné se k trestné činnosti doznaly. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody na tři až osm let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám