Hlavní obsah

Bonnie a Clyde z Ostravska loupili v Havlíčkově Brodě

– Havlíčkův Brod
Právo, pch

Kriminalisté pátrají po dvojici, muži a ženě, která v úterý 14. května v odpoledních hodinách přepadla banku v centru Havlíčkova Brodu. Kriminalisté už je ztotožnili a státní zastupitelství vydalo souhlas s jejich zadržením: zatím se ale neví, kde jsou. Informovala o tom policejní mluvčí Monika Pátková.

Foto: Policie ČR

Martin Chaloupka (23) z Karvinska a Nikola Dobrozemská z Ostravska (21), po kterých policie pátrá kvůli přepadení banky.

Článek

Jde o 23letého Martina Chaloupku z Karvinska a 21letou Nikolu Dobrozemskou z Ostravska.

Oba pachatelé přišli do banky na Havlíčkově náměstí krátce po čtrnácté hodině. V tu dobu byl u pokladny jiný zákazník, a proto předstírali čtení propagačních materiálů na nástěnce.

Jakmile zákazník odešel a v okolí nikdo nebyl, přistoupili k pokladně. Muž držel v pravé ruce krátkou střelnou zbraň, kterou namířil na pokladní a požadoval po ní, aby mu vydala peníze. Pokladní mu předala hotovost v řádech desetitisíců korun. Poté dvojice z banky odešla. Během přepadení nedošlo k žádnému zranění.

Foto: Policie ČR

Martin Chaloupka (23) z Karvinska a Nikola Dobrozemská z Ostravska (21), po kterých policie pátrá kvůli přepadení banky.

„Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout informace, kde se hledaní v současné době nacházejí nebo pohybují, aby se přihlásili na tísňové lince 158 nebo přímo havlíčkobrodským kriminalistům na telefonním čísle 974 271 320,“ uvedla policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám