Hlavní obsah

Bodnul jsem ho, protože nejlepší obranou je útok, vysvětlil obžalovaný

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Když se u nás chlapi poperou, tak jenom nožem anebo sekerou. Stejně jako v textu známé písně skupiny Kabát se zachovali loni v srpnu dva muži v chatové kolonii na Znojemsku. Před soudem nakonec stanul pětapadesátiletý Bohuslav Kovařík, který měl svého o deset let mladšího protivníka bodnout nožem. Za to mu nyní hrozí až osmnáctiletý žalář.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Bohuslav Kovařík před soudem tvrdil, že vlastně jen bojoval o život

Článek

K celému konfliktu došlo, když si čtyřiačtyřicetiletá žena došla do chatky ke Kovaříkovi pro své věci. V chatce mělo pak dojít ke strkanici, při které byla žena údajně napadena. Na pomoc jí proto zvenku přispěchal její kamarád a došlo k mele.

„Prali se, upadli spolu na zem a Kovařík muže dvakrát bodl nožem s úmyslem ho zabít. Jednou do prsou a podruhé do levé ruky,“ prohlásil v obžalobě státní zástupce Milan Richter.

Kovařík u soudu tvrdil, že se jeho sok proti němu rozháněl sekerou. „Bál jsem se, a proto jsem popadl nůž a bodl ho do ruky, aby pustil tu sekeru. Jenže ten nůž se asi nějak svezl, a proto byl bodnutý i do hrudníku,“ spekuloval Kovařík.

Za všechno může ta žena. Když jsem před sebou viděl sekeru, navíc jak jsem byl rozespalý a připitý, musel jsem chránit svůj život.
obžalovaný

„Kamarádka mě požádala, abych šel s ní, protože se ho bála, často ji bil. Zaslechl jsem volání o pomoc, stál tam nad ní s nožem v ruce. Skočil jsem po něm, aby jí přestal ubližovat. Spadli jsme, on ležel na mně a píchl mě,“ konstatoval pobodaný muž, který si na sekeru ve své ruce nechtěl moc upamatovat.

„Za všechno může ta žena. Když jsem před sebou viděl sekeru, navíc jak jsem byl rozespalý a připitý, musel jsem chránit svůj život. To by snad udělal každý. Nejlepší obrana je útok,“ nakonec prohlásil Kovařík, na což mu soudce Michael Vrtek pohotově opáčil, že něco takového by měl vysvětlit české fotbalové reprezentaci.

Kvůli nejasnostem ve výpovědích byla dokonce na místě provedena rekonstrukce události, ale protože policie zatím její nahrávku nedodala, soudce Vrtek jednání odročil na pátek, kdy by měl zaznít i verdikt.

Reklama

Výběr článků

Načítám