Hlavní obsah

Bodal muže do hlavy a do krku, o centimetr minul tepnu, odsedí si 12 let

Právo, ape
Ústí nad Labem

Po rvačce v herně ve čtvrti Severní Terasa pobodal letos v červnu 28letý Josef Miko muže do obličeje a krku. Jedna rána jen o centimetr minula krční tepnu a oběť přežila jen díky včasnému ošetření a převozu do nemocnice. Nyní si má za trestný čin pokusu vraždy podle ústeckého krajského soudu odpykat trest 12 let vězení s ostrahou.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Josef Miko před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Úterní rozsudek není zatím pravomocný, Miko i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na odvolání.

Incident se stal letos 3. června v noci v restauraci Joker v ústecké čtvrti Severní Terasa. Podle obžaloby po hádce a strkanicích s jiným mužem Miko odešel z restaurace, aby si opatřil nůž.

Asi po deseti minutách byl zpět a na muže, se kterým se pral a hádal, zaútočil. Napadenému uštědřil několik řezných ran na hlavě a bodnou ránu do krku, která jenom o jeden centimetr minula krční tepnu a zastavila se před krční páteří. Podle soudu napadený nezemřel jen proto, že se bránil, a potom byl rychle ošetřen a převezen do ústecké Masarykovy nemocnice.

Miko tvrdí, že ho muž napadl pěstí ještě před hlavním incidentem. To, že do Mika strčil, až upadl, potvrdili svědci i sám poškozený, který pak spor považoval za ukončený. Jenže Miko se s nožem vrátil, a podle svědků ihned mířil za mužem se slovy: „Kde je, kde je?“ Poté ho napadl pěstmi a při rvačce pak vytáhl nůž a několikrát zaútočil na hlavu oběti.

Obžalovanému hrozil trest vězení ve výši 12 až 20 let. Soud trest na samé spodní hranici považuje za zcela dostačující, ale v tomto případě ale i nutný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám