Hlavní obsah

Bezradný muž chtěl skočit pod vlak, zachránil jej telefonát na policii

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Neznámý volající zachránil život pětačtyřicetiletému muži ze Zlína, který chtěl skoncovat se životem. Viděl podnapilého muže u železniční trati a přivolal strážníky, kteří nešťastníka vyslechli, a záchranka jej pak přepravila do nemocnice.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

V minulých dnech přijali dispečeři Městské policie ve Zlíně oznámení, že v blízkosti Bartošovy čtvrti sedí na železniční trati pravděpodobně podnapilý muž. „Už během hovoru policistů s oznamovatelem ale podnapilý muž vstal a vydal se po kolejích směrem k centru města. Naše hlídka dotyčného zastihla na vyšlapané stezce vedle kolejí,“ popsal strážník Pavel Janík.

„Strážníci muže odvedli do bezpečné vzdálenosti od kolejí a dozvěděli se o jeho trápení. Muž se měl čerstvě rozejít se svojí přítelkyní, má toho moc v práci a rozhodl se, že nejlepším řešením této bezvýchodné situace bude ukončení života skokem pod vlak,“ upřesnil Janík.

Na zastávce ve Zlíně visel sebevrah, zachránili ho řidiči autobusů

Krimi

Jak se po chvíli ukázalo, nešťastníkovi v tu dobu kolovalo v krvi 2,2 promile alkoholu. „Vzhledem k jeho psychickému rozpoložení strážníci přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která si muže převzala k dalšímu opatření,“ podotkl Janík, podle kterého by měli lidé předcházet sebevraždám a hledat řešení svízelných situací.

„Člověk, který o sebevraždě vážně uvažuje, obvykle vysílá určité signály. Jedná se v podstatě o volání o pomoc, ke kterým by nemělo být jeho sociální okolí, zejména pak nejbližší rodina a přátelé, neteční,“ upozornil Janík a dodal: „Cestou k záchraně života může být pojmenování problému, hledání alternativního řešení, uvolnění emocí či dohoda o odložení sebevraždy.“

Reklama

Související články

Sebevraha zachránila pomocí emotivního hitu

Když cestovala Američanka Cristina Settanni orlandskou silnicí, spatřila na kraji mostu sedět zoufalého muže. Došlo jí, že se dotyčný pravděpodobně chystá...

Výběr článků

Načítám