Hlavní obsah

Běžec našel v Beskydech bezvládné tělo

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beskydy

Staršího podchlazeného muže v bezvědomí našel ve čtvrtek ráno u vrcholu Girové v Beskydech mladý běžec. I přes snahu přivolaných záchranářů se život muže nepodařilo zachránit.

Foto: Horská služba

Ilustrační foto

Článek

O tragické události informovala ve čtvrtek horská služba. Mladý běžec vyrazil na horský kondiční běh brzo ráno. Po šesté hodině ranní pak nahlásil prostřednictvím aplikace Záchranka nález bezvládného těla.

Sedmdesátiletý skialpinista se ztratil v Jeseníkách. Nefungoval mu mobil ani powerbanka

Krimi

„Nás pak kontaktoval dispečink linky 155 Moravskoslezského kraje. Na místě jsme zjistili, že muž je v bezvědomí. Ihned jsme proto zahájili resuscitaci s pomocí automatizovaného externího defibrilátoru. Poté k nám dorazil s potížemi kvůli terénu i sanitní vůz rychlé zdravotnické pomoci,“ popsal výjezd Libor Kluz, zasahující člen Horské služby Beskydy.

V Jeseníkách zkolaboval běžkař, na místě zemřel

Krimi

Na místě zasahoval i vrtulník z Ostravy s lékařem. „Po nějaké době byl lékař nucen konstatovat smrt. Její příčiny nyní šetří policie. Ta si také převzala od záchranářů tělo a převezla jej k pitvě,“ doplnil Radan Jaškovský, náčelník beskydské horské služby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám