Hlavní obsah

Během hodiny volal mladík z Přerovska 100krát na tísňovou linku a byl sprostý

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policistům se podařilo odhalit 17letého mladíka z Přerovska, který se v úterý večer bavil tím, že zaměstnával desítkami volání tísňovou linku zdravotníků. Právo o tom ve středu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: koláž Novinky.cz

Ukázka mobilní aplikace Záchranka

Článek

„V době mezi 20.45 a 21.35 hodin volal na tísňovou linku 155 záchranné služby. Nepotřeboval ale pomoc, pouze se tímto způsobem bavil,“ uvedla mluvčí.

Mladík podle ní využíval mobilní aplikaci Záchranka. „Minimálně ve 100 případech volal a po spojení byl na pracovníky dispečinku vulgární a vzápětí hovor ukončil,“ konstatovala Zajícová.

Policisté podle ní zneuživatele linky tísňového volání odhalili a jeho jednání kvalifikovali jako přestupek, který bude projednávat a ve své kompetenci řešit Český telekomunikační úřad. Hrozí mu pokuta až 100 tisíc korun.

Aplikace měla v červenci milion uživatelů. Předností aplikace je, že při zavolání na tísňovou linku 155 vidí operátor díky lokalizaci telefonu přesnou polohu volajícího. To může zachránit život třeba lidem na horách nebo v lese, kde lze jinak aktuální polohu popsat jen těžko. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám