Hlavní obsah

Baníkovci si ještě před fotbalem dali se sparťany do zubů, vysklili i obchod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tvrdá jádra fanoušků Sparty Praha a Baníku Ostrava si v pondělí dala sraz ve Strašnicích, aby se před večerním zápasem porvali. Vybrali si místo mezi ulicemi Slapská, Žermanická a v Olšinách v pražských Strašnicích. Policisté se snažili rvačce zabránit, tak docela se jim to ale nepodařilo.

V Praze se porvali fotbaloví chuligániVideo: Novinky

 
Článek

„Monitorovali jsme pohyb fanoušků Baníku, poměrně rychle jsme dokázali přesunout dostatek sil a rvačku desítek osob překazit,“ řekla Právu pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. Zmizet se podařilo jen části fanoušků, kteří naskákali do autobusu MHD nebo utekli k metru A Skalka.

Podle reportéra Novinek se však fanoušci střetli i přes zásah policie a krvavě se pobili. Při potyčce rozbili i skleněnou výplň vstupu do chovatelských potřeb.

"Na svobodě bylo omezeno celkem 63 osob," řekla později večer Novinkám Zoulová. Podle ní budou probíhat výslechy, což potrvá v řádu hodin. U několika fanoušků bylo jejich chování vyhodnoceno jako trestný čin.

Na místě byli i záchranáři, ale jen kvůli oděrkám.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policejní zásah proti fotbalovým rváčům

Reportér Novinek se při natáčení záběrů z místa dostal přímo doprostřed dění. Také uvedl, že policisté spoutali kolem padesáti osob. Fotbaloví rváči poté čekali na další postup policie na trávníku tváří k zemi.

„Vážnější zranění nebylo hlášeno,“ poznamenala Zoulová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Zadržení rváči z řad fotbalových fanoušků

Agresivní fanoušci se do sebe ale občas pustí i zbraněmi třeba v podobě baseballových pálek či tyčí k transparentům. Utkání Baníku se Spartou, které se v pondělí koná od 19. hodin na Letné, patří v české lize k nejrizikovějším. Některým pochytaným rváčům hrozí obvinění z výtržnictví, chování jiných může být hodnoceno jako přestupek.

Foto: Aleš Honus, Právo

Fanoušci Baníku o sobě nechávali vědět už při odjezdu z Ostravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám