Hlavní obsah

Banální hádka bratrů skončila pokusem o vraždu

Právo,

Hádka dvou bratrů, k níž došlo v pondělí v podvečer na Rychnovsku, zaměstnala na několik dnů krajské kriminalisty. Skončila totiž pobodáním staršího ze sourozenců. Jeho čtyřiapadesátiletý bratr byl nyní obviněn z pokusu o vraždu, sdělil ve čtvrtek policejní mluvčí Jan Čížkovský. Muži hrozí až 18 let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté muže viní, že fyzicky napadl svého o rok staršího bratra, na kterého posléze v rámci pokračující hádky zaútočil nožem a způsobil mu několik bodných zranění,“ uvedl Čížkovský. Bratři se pohádali ve společně obývaném bytě na Rychnovsku.

„Po příjezdu první policejní hlídky na místo policistům otevřel dveře zakrvácený muž, kterému jsme poskytli pomoc, a za malou chvíli dorazili i záchranáři. V bytě jsme v tu dobu zadrželi druhého muže, který se měl dle slov poškozeného útoku dopustit, popsal Čížkovský. Napadený muž měl poranění na trupu a na rukách.

Banální hádka skončila napadením zřejmě kvůli alkoholu, který měl útočník v těle.

V Královéhradeckém kraji to je podle policie první případ pokusu o vraždu. „Loni jsme evidovali celkem pět vražd, z nichž se ve třech případech jednalo o pokus, dvě vraždy byly dokonané,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám