Hlavní obsah

Až výjimečného trestu se může dočkat uprchlý vězeň za pokus o vraždu policistů na Ašsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Patnácti či dvaceti let, nebo dokonce výjimečného trestu odnětí svobody za pokus o vraždu se může u soudu dočkat 38letý muž, který při úprku z vězeňského pracoviště v srpnu loňského roku najížděl na Ašsku na policejní vozidlo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V odcizeném vozidle ho na Ašsku vypátrali policisté z obvodního oddělení, kteří ho pronásledovali a za použití výstražného a zvukového zařízení společně s nápisem ‚stop policie‘ se ho snažili zastavit,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

„Osmatřicetiletý muž ovšem na výzvy nereagoval a pokračoval ve své agresivní jízdě, při které ohrožoval i ostatní účastníky silničního provozu,“ pokračoval.

Na přehledném úseku začala policejní hlídka ve služebním vozidle z levé strany prchajícího vězně ve škodovce předjíždět.

„Když byla vozidla na téměř stejné úrovni, tak měl policista sedící na místě spolujezdce využít svého oprávnění a řidiče se pokusit donutit k zastavení vozidla použitím donucovacího prostředku hrozba namířenou střelnou zbraní,“ popisoval Kopřiva.

Prchající vězeň na to ale reagoval tím, že do policistů z boku najel.

Z vězení uprchl další odsouzený, tentokrát na Karlovarsku

Krimi

„K odvrácení havárie musel policista řídící služební vozidlo provést vyrovnávací manévr,“ konstatoval mluvčí policie s tím, že při jeho nezvládnutí hrozil nekontrolovaný pád vozidla ze stráně pod silnicí.

„Tím by mohlo dojít u zakročujících policistů ke vzniku závažných, mnohočetných, bezprostředně ohrožujících či smrtelných poranění,“ dodal Kopřiva.

Karlovarští kriminalisté proto zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu a přečinů neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí.

„V případě prokázání viny hrozí osmatřicetiletému muži trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám