Hlavní obsah

Autobus na přejezdu na Hodonínsku zlomil závoru, chvíli na to projel rychlík

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Řidič autobusu, pravděpodobně z Ukrajiny, se mohl stát viníkem další tragédie na železničním přejezdu v Moravském Písku na Hodonínsku. Přes koleje chtěl projet ve chvíli, kdy už svítila červená světla, závory mu padly na vůz, při couvání jednu zlomil. Případ z posledního dne minulého roku nyní šetří policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Autobus polámal na přejezdu závoruVideo: Policie ČR

 
Článek

„Řidič zahraničního zájezdového autobusu jedoucí od Polešovic vjel na železniční přejezd v době, kdy prokazatelně blikala červená světla signalizačního zařízení. Poté, co začaly padat závory, začal řidič autobusu couvat zpátky a přitom zavadil o jednu ze závor, kterou ulomil,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

O pár okamžiků později po trati projel vlak mezistátní vlak kategorie Eurocity. EC 104 z Vídně do Gdyně. Řidič krizovou situaci nijak neřešil, po zvednutí závor z místa ujel. Policisté po řidiči pátrají a případ prověřují jako podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

Hledají svědky i autobus

„Jednalo se o modrý autobus s bílým nápisem v azbuce (překlad nápisu: PILIGRIM) na pravém boku. S největší pravděpodobností se jednalo o autobus mezinárodní poznávací značky Ukrajiny s registrační značkou začínající na písmeny BC,“ uvedl policejní mluvčí.

Případné svědky žádá policie o pomoc v pátrání po viníkovi nehody. Jakékoliv poznatky o tomto autobuse nebo jeho řidiči přijmou policisté na telefonu 974 633 260 nebo přímo na lince 158.

Místem události byl přejezd, kterým silnice II/427 přejíždí trať 330 Přerov – Břeclav, jež je součástí II. železničního koridoru. Vlaky tudy projíždí rychlostí 160 kilometrů za hodinu, takže následky střetu by byly fatální.

Že řidiči na přejezdech riskují, dokazuje i případ, který se odehrál na začátku prosince na Blanensku. Auto tam zůstalo mezi závorami a jen se štěstím nedošlo ke srážce s vlakem. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Dodávka uvízla na přejezdu, kolem projel rychlíkVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám