Hlavní obsah

Autobus na náledí v Českých Budějovicích narazil do trolejbusu

– České Budějovice • Aktualizováno
Právo, Pavel Orholz

Dopravu v centru Českých Budějovic zablokovala v úterý po šesté hodině ráno havárie autobusu ČSAD a trolejbusu městské hromadné dopravy. Jedna z cestujících v trolejbusu utrpěla lehké zranění.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Autobus ČSAD byl po havárii, při které vznikla škoda za asi půl miliónu korun, mimo provoz.

Článek

„Nehoda se stala na jedné z největších křižovatek po šesté hodině ráno. Autobus jel od Žižkovy ulice směrem na Senovážné náměstí. Na namrzlé vozovce se mu však nepodařilo zastavit na semaforech a vrazil do trolejbusu. V něm utrpěla jedna žena lehké zranění a musela být převezená do nemocnice,“ sdělila Právu mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

Nehoda způsobila komplikace v dopravě. Řidiči, kteří mířili ráno do práce v centru města, museli stát v koloně i desítky minut. „Běžný provoz byl obnovený až po deváté hodině, jinak řídili křižovatku policisté,“ upozornila Tupá.

K vážné nehodě kvůli námraze došlo v úterý ráno také u Ledenic na Českobudějovicku. „Řidič Škody Fabie dostal na namrzlé vozovce smyk a v protisměru narazil do citroenu,“ konstatovala Tupá s tím, že řidič škodovky utrpěl těžké zranění a záchranáři ho museli převézt do nemocnice.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Autobus ČSAD byl po havárii, při které vznikla škoda za asi půl miliónu korun, mimo provoz.

Reklama

Výběr článků

Načítám