Hlavní obsah

Auto se zloději kroužilo po parkovišti, ke krádeži stačilo několik sekund

Právo, hon
Ostrava

Jen několik sekund nepozornosti stačí zlodějům na to, aby se zmocnili části nákupu nebo zavazadel nepozorných zákazníků před hypermarkety. Nasvědčuje tomu i kamerový záznam, který v pondělí zveřejnila ostravská policie. V tomto případě bylo pátrání po zlodějích úspěšné.

Zloději v autě obrali nepozorného mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála už předminulou sobotu. Automobil kroužil před nákupním centrem asi dvacet minut po parkovišti, poté z něj ve vhodnou chvíli vystoupila žena, která se zmocnila batohu zákazníka, který nakládal nákup do svého vozu, a hned nastoupila do auta, které se okamžitě rozjelo. V batohu měl muž navigaci, fotoaparát a peníze.

Foto: Policie ČR

Žena bere zaneprázdněnému muži batoh

Okradený zákazník okamžitě zalarmoval pracovníky bezpečnostní agentury, kteří přivolali policii. Auto zlodějů přitom stále po parkovišti kroužilo. Ujíždět začalo až po příjezdu motorizované hlídky. „Posléze vůz policisté předjeli a zablokovali,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Z trestného činu byla posléze obviněna nejenom pětadvacetiletá recidivistka, ale také o devět let starší řidič auta. I on byl v minulosti odsouzen za krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám