Hlavní obsah

Auto se Zaorálkem bouralo na D1

Právo, Novinky, jap, kub, mar
Aktualizováno

Škoda Superb s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem ve čtvrtek odpoledne havarovala na dálnici D1. Vrazil do něj bulharský kamion. Nehoda se obešla bez zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda auta s ministrem Lubomírem ZaorálkemVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala na 19. km dálnice D1 u Mnichovic v okrese Praha-východ ve směru na Brno.

„Mohu potvrdit, že došlo k střetu osobního vozidla s nákladní soupravou. Nehoda se obešla bez zranění,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Michaela Richterová.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Nehoda vozu s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem na dálnici D1.

Zaorálek: Seděl jsem, krvácel a myslel na Trockého

Domácí

Podle informací Novinek cestoval v superbu ministr kultury Lubomír Zaorálek, který byl na cestě do Ostravy. Za volantem služebního vozu seděl jeho řidič.

„Na dálnici vjel před jejich auto bulharský kamion a vrazil do nich. Pan ministr je v pořádku. Z informací, které máme, vyplývá, že se řidič kamionu k nehodě doznal,“ řekla Právu mluvčí ministerstva kultury Petra Hrušová.

„Dálnice je v místě nehody průjezdná jedním jízdním pruhem, ve směru na Brno se tvoří kolony. Okolnostmi nehody se nyní zabývají dálniční policisté,“ doplnila mluvčí policie.

Foto: Jiří Forman / Aktu.cz

Nehoda vozu s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem na dálnici D1.

Pro ministra vyrazilo na místo náhradní služební vozidlo, ve kterém bude pokračovat dále do Ostravy.

Auto se Zaorálkem na palubě nebouralo poprvé. Jiné služební auto havarovalo na podzim roku 2017 na Znojemsku. Tehdejší ministr zahraničních věcí utrpěl při nehodě lehké zranění, se kterými musel do nemocnice k dalšímu ošetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám