Hlavní obsah

Auto narazilo na Opavsku do stromu, čtyři lidé byli zraněni

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři zraněné si vyžádala v sobotu dopoledne nehoda osobního automobilu u obce Kravaře na Opavsku. Na místě zasahovaly čtyři posádky záchranné služby z Opavy, Zábřehu u Dolního Benešova i vrtulník Lékařské záchranné služby z Ostravy. Patnáctiletý chlapec utrpěl těžké zranění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle záchranářů narazilo auto do stromu na silnici mezi Kravařemi a Hlučínem. „Záchranáři ošetřovali čtyři pacienty mužského pohlaví, kteří byli při nehodě zraněni. Všichni byli při vědomí a s posádkami byli v kontaktu. Nejvážněji byl zraněn patnáctiletý chlapec, u něhož zasahující lékaři zjistili podezření na poranění páteře,“ řekl Právu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Po prvotním ošetření na místě byl pacient naložen na palubu vrtulníku a poté letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Ošetření museli být i všichni ostatní pasažéři nabouraného auta. „O dva roky starší chlapec s poraněním hlavy, osmnáctiletý mladík pak s poraněním obličeje. Šestačtyřicetiletý muž utrpěl poranění hrudníku. Všichni tři byli ošetřeni na místě a následně je posádky sanitních vozidel transportovaly do Slezské nemocnice v Opavě. Dva zraněné na chirurgickou ambulanci a jednoho na ORL ambulanci,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám