Hlavní obsah

Auta v Praze někdo schválně zapálil. Kamery zachytily podezřelého, který sám chytl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Noční požár aut v Praze 9 byl nejspíš založen úmyslně. Policie v sobotu zveřejnila video, na něž je zachycen podezřelý a požádala veřejnost o pomoc při pátrání.

Podezřelý ze zapálení aut v Praze 9 na kamerovém záznamuVideo: Policie ČR

 
Článek

Požár vypukl v sobotu nad ránem v ulici Na Obrátce v Praze 9. Poškozeno bylo devět aut. Škoda činí odhadem pět milionů korun.

„Po uhašení požáru si případ do své kompetence převzali kriminalisté, kteří zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná o úmyslné zapálení jednoho z vozidel a následné rozšíření na další. Kamery totiž zachytily výbuch a následný útěk pachatele z místa činu. Na záběrech je také vidět, jak utíkajícímu pachateli hoří obě ruce a zřejmě bude vážně zraněný,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Požár v Praze poškodil devět aut

Krimi

Dodal, že je tedy pravděpodobné, že pachatel mohl s popáleninami vyhledat lékařské ošetření nebo navštívit lékárnu.

Foto: HZS Praha

Požár aut v Praze 9

„Žádáme, aby se nám ozvali zdravotníci nebo lékárníci, kteří přišli do styku s člověkem, jenž má popálené obě ruce. Samozřejmě ať se na linku 158 ozve každý, kdo si všiml někoho takto zraněného nebo má jakékoliv informace k případu,“ doplnil mluvčí.

Požár aut v Praze 9Video: Aktu.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám