Hlavní obsah

Auta tahali z rybníka

Právo, mod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAHOŠŤ

Z jedenáctimetrové hloubky v pětistupňovém mrazu tahali v pátek potápěči ze zásahové jednotky severočeské policejní správy dva automobily ze zamrzlé vápenky v Lahošti na Teplicku. Jak se tam dostaly, je zatím záhadou.

Foto: Lenka Žáčková

Česká Miss 2018 dívka Lea Šteflíčková (7), Česká Miss Supranational 2018 Jana Šišková (4), Česká Miss Earth 2018 Tereza Křivánková (5)

Článek

"Jednalo se o červený Volkswagen Golf a Fiat Croma. Dostali jsme oznámení od sportovního potápěče Martina Watzka, který je našel, a povinností policie je prověřit, zda automobily nesouvisí s trestnou činností," řekla Právu severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Nejsou to první auta v této vápence. "Tohle je již čtvrté, co jsem našel v těchto místech. Dá se zde totiž potápět jen, když je tu led. Potápěl jsem se, abych nafotil velké cejny, a kromě těchto aut jsem našel ještě kolo," řekl Právu nálezce Watzek z Krupky, který se potápění věnuje již 25 let.

Policie automobily prohlédne a umístí na odstavném parkovišti. Pokud zjistí majitele, auta mu předají, pokud ne, sešrotují je. Otázkou zatím zůstává, proč auta skončila v rybníku. Možná se ho majitel chtěl jen zbavit, aby nemusel platit za sešrotování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám