Hlavní obsah

Auta na jižní Moravě kloužou na ledovce, staly se desítky nehod

• Aktualizováno

Některé silnice v Jihomoravském kraji v pátek před polednem pokryla ledovka, staly se desítky nehod. Havárie si nevyžádaly vážná zranění. Policie ale nabádá řidiče k opatrnosti. Výstrahu před ledovkou v části Jihomoravskéhoho kraje a Vysočiny vydali i meteorologové.

Foto: Policie ČR

Nehoda na dálničním přivaděči u Rosic.

Článek

Podle webu Dopravniinfo.cz se ledovka na jižní Moravě týká především Brna, Brněnska a Vyškovska, částečně Blanenska, námraza a ledovka se ale kvůli mrznoucímu dešti může vyskytnout i v dalších okresech.

„Jen za poslední hodinu evidujeme třináct nehod. Jejich zvýšený počet evidujeme zhruba od 11:00,“ uvedl kolem poledne policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Dva nehody se staly také na dálnici D1 u Brna. Nejprve se srazila tři auta na 217. kilometru a následně na 193. kilometru, kde bourala dvě auta. Obě nehody byly vzápětí odstraněny a provozu již nebrání.

Nehoda kvůli ledovce se stala například ve vyškovském Rychtářově, vůz skončil v poli, nikdo nebyl zraněn. V poli skončila i dodávka mezi obcemi Dražovice a Komořany na Vyškovsku, ani tato nehoda si žádné zranění nevyžádala. Další vůz havaroval kvůli ledovce na výjezdu z Brna na silnici číslo 50, sjel do příkopu. Ledovka asi 700 metrů dlouhá je hlášena před Rousínovem na Vyškovsku směrem od Brna.

Výstrahu před ledovkou vydal také Český hydrometeorologický ústav, a to od pátečních 12:30 do 16:00. Týká se části Vysočiny a části Jihomoravského kraje, v tom jde například o oblast Blanska, Boskovic, Kyjova, Moravského Krumlova, Tišnova či Vyškova.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha meteorologů před ledovkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám