Hlavní obsah

Asistenta senátora Drymla napadli na diskotéce

Právo, Vladislav Prouza

Rána do hlavy teleskopickým obuškem provázená vulgárními výroky poslala v sobotu okolo jedné hodiny ráno k zemi asistenta senátora Vladimíra Drymla (ČSSD) Michala Červu. Incident se odehrál na diskotéce Dolská ve Špindlerově Mlýně, kam 25letý Červa pocházející z nedalekého Vrchlabí zavítal.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Červa zastupující Drymla v královéhradecké senátorské kanceláři skončil s těžkým otřesem mozku a zlomenou očnicí v nemocnici ve Vrchlabí. Senátorův asistent patrně po nečekané ráně obuškem načas upadl do bezvědomí. Dryml vzhledem k doposud známým okolnostem útoku nepovažuje incident pouze za bohapustou hospodskou rvačku, ale spíše politicky motivovanou provokaci.

„Seděl u baru a pokud vím, nikoho neprovokoval. Proto chci požádat ministra vnitra Martina Pecinu o důkladné prošetření případu,“ pronesl Dryml. Útočníka z Královédvorska napadli bezprostředně po ataku na Červu další návštěvníci vyhlášeného špindlerovského podniku. Muž skončil v nemocnici, odkud odešel na revers v sobotu dopoledne. Policie dostala hlášku okamžitě po Červově napadení po němž měla následovat větší potyčka za účasti několika dalších osob. Policie zatím incident bez bližších informací potvrdila.

„Věc je ve stádiu vyšetřovaní. Některé ze zúčastněných osob už máme zjištěné. Probíhá další šetření a dokumentace případu. Na jakékoliv závěry je doposud příliš brzy. Výslech poškozeného vzhledem k jeho zdravotnímu stavu ještě neproběhl,“ sdělili policisté ze Špindlerova Mlýna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám