Hlavní obsah

Aničku mohli unést do Rakouska, myslí si kriminalisté

Vídeň
Aktualizováno

Devítiletá Anna Janatková z Prahy, pohřešovaná od poloviny října, byla možná unesena do Rakouska. Informovala o tom agentura APA s odkazem na Helmuta Greinera z rakouského Spolkového kriminálního úřadu ve Vídni.

Článek

Vyšetřovatelé se podle něj domnívají, že dítě bylo zavlečeno do ciziny, konkrétně do Rakouska. „Pohřešovaná nezletilá dívka by mohla být v doprovodu dospělého člověka, který očividně není jejím rodičem nebo příbuzným,“ cituje v této souvislosti APA z prohlášení české policie.

Rakouská policie proto vyzvala veřejnost, aby veškeré informace, které by mohly vést ke zjištění místa pobytu dívky, sdělili na nejbližší policejní stanici.

Čeští policisté na případ uvalili informační embargo a o směru či výsledcích pátrání neinformují. Informace o dívce policie poskytla přes Schengenský informační systém.

Devítiletá Anna Janatková zmizela 13. října v pražské Troji v ulici Pod Písečnou, když šla ze školy. V místě je zahrádkářská kolonie, policie v ní našla ukrytý dívčin batoh a láhev na pití. V areálu kolonie ji několik dní hledaly desítky policistů.

Policie od začátku pracovala s verzí únosu, rodině se ale kvůli výkupnému nikdo neozval. Rodiče přitom za informace vedoucí k nalezení dítěte nabízeli 3,5 miliónu korun.

V souvislosti s případem policie vyšetřuje dva lidi, se zmizením dívky ale souvisí jen okrajově. Jde o dva muže, kteří rodinu vydírali právě kvůli výkupnému. Na zveřejněný telefon posílali sms zprávy, v nichž požadovali peníze, jinak prý dívce ublíží. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám