Hlavní obsah

Amnestovaný, který ubodal v Jirkově známého, skončil ve vazbě

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Soud poslal do vazební věznice devětatřicetiletého muže, který podle policie v pátek večer zavraždil v Jirkově na Chomutovsku svého známého.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal v místní ubytovně pro sociálně slabé. Jednačtyřicetiletého muže tam pobodal v minulosti několikrát trestaný recidivista. Podezřelého zadržela policie krátce po činu, v sobotu ho vyšetřovatel obvinil z vraždy. Hrozí mu až osmnáctiletý trest odnětí svobody.

„Soud uznal všechny vazební důvody,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Soudce se tudíž obává, že by obviněný mohl na svobodě ovlivňovat svědky, mohl by utéct, nebo pokračovat v trestné činnosti.

Obviněný se ze svého posledního pobytu za mřížemi dostal před necelým rokem zásluhou lednové amnestie tehdejšího prezidenta Václava Klause. „To mohu potvrdit,“ podotkla Bartošová.

Obětí agresora se stal jeho známý, který několik let pracoval u zdejších technických služeb jako popelář. Incident ukončil podle svědků jejich společnou alkoholovou pitku. „Vraždě předcházela slovní i fyzická rozepře mezi oběma muži. Určitou roli sehrál alkohol," poznamenala Bartošová. Motiv vraždy kriminalisté podle ní zatím neznají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám