Hlavní obsah

Alkoholička jde za brutální vraždu na 13 let do vězení

– ÚSTÍ NAD LABEM
Právo, Tomáš Prchal

Na třináct let do věznice s ostrahou poslal v úterý ústecký krajský soud za vraždu 45letou Danu Jakubovou, která loni v říjnu v ústecké Alešově ulici nůžkami ubodala a kastrůlkem dobila 77letou sousedku. Jakubová si k rozsudku stejně jako státní zástupkyně ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Článek

Senát rovněž rozhodl o tom, že se žena musí podrobit protialkoholnímu léčení ústavní formou. Součástí rozsudku je i úhrada patnácti tisíc korun rodině zemřelé za vypravení pohřbu.

Nezaměstnaná žena přitom žila v bytě u své dcery jen tři měsíce, přesto se rychle skamarádila s vitální důchodkyní, která bydlela nad nimi. Ta jí půjčila pět set korun a když je chtěla vrátit, Jakubová ji v jejím bytě, kam byla pozvána na kávu, zezadu brutálně napadla.

Vyjádřila nad činem lítost

V opilosti ji nejdříve bodla do zad nůžkami. Když sousedka upadla na zem, útočnice si jí sedla na záda, přitiskla k obličeji polštářek, aby nekřičela, a nejméně devětkrát ji znovu bodla do zad. V koupelně ji pak strčila do vany, nůžkami zaútočila na hrudník, krk a hlavu, až jí prorazila lební klenbu, a nakonec ji rendlíkem několikrát udeřila do hlavy.

Dosud netrestaná žena, kterou kriminalisté zadrželi již několik hodin po vraždě, útok přiznala s tím, že je jí to líto. "Nevím, kde se to ve mě vzalo. Měla jsem ji ráda," řekla senátu Jakubová. Bezprostřední příčinou smrti byl šok z četných těžkých poranění na celém těle a ztráta krve.

Reklama

Výběr článků

Načítám