Hlavní obsah

Agresor vybrzdil pomalejší auto, řidiče zkopal a nechal ležet v poli

Právo, Pavel Orholz

Táborští policisté hledají útočníka ze Škody Fabie, který si v pondělí po deváté hodině vybral za svou oběť řidiče VW Multivan. Podle jeho výpovědi na něj nejdříve útočil autem a nakonec ho zmlátil a nechal ležet na poli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Řidič multivanu jel podle své výpovědi policistům od Písku na Tábor a už před Opařany se za něho zavěsil řidič Škody Fabia šedé barvy s pražskou poznávací značkou. Razantně na něj najížděl a snažil se jej riskantně předjet. To se mu podařilo na výjezdu za obcí směrem na Tábor,“ popisoval počínání útočníka z fabie mluvčí táborské policie Miroslav Doubek.

Dále poznamenal, že po předjetí řidič fabie začal prudce brzdit. „Při této situaci došlo k lehkému kontaktu mezi vozidly. Řidiči zastavili a vystoupili z automobilů. Po krátké slovní výměně ale řidič škodovky na muže brutálně zaútočil," uvedl mluvčí.

"Vzhledem k mohutné postavě, výšky odhadem 190 cm a váze 120 kilogramů, jej chytil do takzvané kravaty a svalil ho do odtokové stoky vedle silnice. Při dalším útoku jej povalil do oraniště přilehlého pole, kde jej začal kopat do oblasti zad a nohou. Celý útok měl doprovázet výhružkami, že ho zabije,“ upozornil Doubek.

Následně nechal útočník zmláceného řidiče ležet v poli, nasedl do svého vozidla a odjel zpět směrem k obci Opařany.

Poškozený muž při napadení utrpěl zhmožděniny žeber, škrábance a vedle poničení oblečení navíc přišel o brýle v hodnotě 10 tisíc korun. Událost pak s časovým odstupem oznámil policistům. Ti nyní žádají svědky tohoto incidentu, aby volali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám