Hlavní obsah

Agresivní opilec za volantem stěží vnímal semafory, nadýchal přes dvě promile

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté v sobotu dokázali svou předvídavost. Opilce, který slovně napadal hosty v baru a poté si ustlal ve svém voze, poučili o tom, že v podroušeném stavu nesmí odjet vozem a má využít jinou formu dopravy. Po svém odjezdu nechali auto střežit kamerou. Neuplynulo ani pět minut a muž vyrazil trhanou jízdou k domovu. Policisté jej záhy zastavili a naměřili mu přes dvě promile. Video poskytla Novinkám pražská policie.

Opilý řidič si nedal říctVideo: Policie ČR

 
Článek

V sobotu v 15 hodin přijala policie tísňové volání, že v jednom z barů v Rajmonově ulici poblíž stanice metra Ládví je muž, který slovně napadá hosty a je silně pod vlivem alkoholu. Policisté v baru agresivního hosta už nezastihli, nicméně před provozovnou stálo zaparkované vozidlo Škoda Fabia a uvnitř spal muž, který odpovídal popisu.

„Policisté muže vyzvali, aby prokázal svou totožnost a upozornili ho na to, že pod vlivem alkoholu nesmí v žádném případě řídit. Doporučili mu taxislužbu nebo využití prostředků městské hromadné dopravy,” informovala Novinky tisková mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Reagoval zpomaleně

Když policisté odjížděli z místa, operátorům kamerového systému situaci popsali a požádali je, aby je okamžitě přivolali v případě, pokud by opilý řidič chtěl z místa odjet. A skutečně. Netrvalo ani pět minut, řidič se rozjel a snažil se dopravit domů. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky, posíleni o kolegy z proseckého oddělení, začali řidiče, který zpomaleně reagoval na veškeré dění na silnici, pronásledovat.

I přesto, že se jim snažil podezřelý ujet, na Střelničné ulici ho zastavili a zadrželi. Mladý čtyřiadvacetiletý řidič pak policistům během orientační dechové zkoušky nadýchal více jak dvě promile alkoholu v dechu a putoval na kobyliské oddělení.

„Muže tam po vystřízlivění čeká sdělení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz řízení,” dodala Rösslerová.

Vše je o to pikantnější, že muž řídil vozidlo, na kterém byl velký nápis „NERISKUJTE!”. Vozidlo totiž mimo jiné zjevně slouží k dopravě opilých osob do jejich domovů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám