Hlavní obsah

50 ranami ubodal otce, ale nevzpomíná si

Právo, Novinky, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Až patnáctiletý trest hrozí Janu Lukasovi (26) z Plzně, který se začal v pondělí před Krajským soudem v Plzni zpovídat z vraždy svého otce (50). Obžalovaný, který byl v době činu nejspíš pod vlivem drog, si na útok nevzpomíná a popírá ho.

Foto: archiv Agel

Preventivně by si měli vyšetření nitroočního tlaku nechat udělat především osoby starší 65 let.

Článek

Podle žaloby svého otce letos 26. dubna napadl v jeho bytě a 52 ranami nožem ho ubodal. Hlavní příčinou smrti bylo vícenásobné zranění životně důležitých orgánů, zejména srdce.

"Ten den jsem byl hodně pod vlivem konopí," začal vypovídat obžalovaný, který kouří marihuanu už od svých 15 let. Tvrdí však, že přestože ji má rád, není na ní závislý.

"Dal jsem si k tomu i hašiš a jel za tátou. Měl jsem problémy s tramvají, několikrát jsem přejel. Chtěl jsem hlavně mluvit kvůli práci s tátovou manželkou...s tátou jsme seděli v obýváku, on přinesl něco na pohoštění a pak si pamatuju, že prudce vyskočil...když jsem se úplně probral, byl jsem v cele předběžného zadržení," pokračoval s tím, že rozhodně k žádnému konfliktu nedošlo.

Obžalovaný má problémy se sebeovládáním

"Nevím, co bych na to řekl," dodal. Přiznal, že omamné látky ho lákaly odmala, vedle marihuany a hašiše používal i různé houby. Jednou byl dokonce po aplikaci durmanu hospitalizován v nemocnici, když skákal po hlavě ze schodů. Podle svých slov nikdy agresivní nebyl a konflikty s nikým neměl. Zabýval se ale dost otázkou, proč se jeho rodiče rozvedli.

"Žiju jako slušný člověk, co se stalo, je pro mě rána," řekl nakonec. Z činu ho ale usvědčuje výpověď dcery manželky poškozeného, která ho viděla  bodat do zakrváceného ležícího těla jeho otce.

"S mámou a bráchou jsme pak utekly z bytu a zavolaly policii. Jsem přesvědčena, že nás chtěl zabít všechny," řekla před soudem dívka, která se po činu zhroutila a má stále psychické problémy. Žalovaný Lukas měl na žádost věznice po celou dobu jednání pouta na rukou. Důvodem je jeho agresivní počínání - napadl již dozorce a následně i eskortu při jednom ze svých převozů. Hlavní líčení je nařízeno do středy, kdy by měl padnout rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám