Hlavní obsah

11 let za uškrcení manželky

Novinky, Aleš Honus
OSTRAVA

Zřejmě až do smrti bude mít Ivan Ognar z Ostravy (55) před očima obraz své uškrcené manželky, kterou podle vlastních slov velmi miloval. Za její lednovou vraždu ho senát Krajského soudu v Ostravě poslal v pondělí na 11 let do věznice se zvýšenou ostrahou. Podle soudu neunesl, že žena požádala o rozvod.

Foto: P. Vlček

Plameňáci kubánští

Článek

Nechtěným svědkem tragédie mezi čtyřmi zdmi garsonky v Ostravě-Zábřehu se stal soused, který drama pozoroval z protějšího okna.

"Viděl jsem ženu s brýlemi, která divoce gestikulovala rukama. Muž jí potom podal nůž, který vyhodila z okna," vypověděl svědek. Další události pak měly rychlý spád. Ognar uchopil svoji ženu oběma rukama kolem krku a škrtil tak dlouho, až přestala jevit známky života a její tělo se sesunulo na zem.

Po vraždě se přiznal dceři

Okamžitě po činu vytočil telefon své dcery. "Zabil jsem ji," vychrlil ze sebe pod přívalem slz. Duchapřítomná mladá žena okamžitě zavolala záchranku, která byla na místě za několik minut.

"Díky zásahu lékařů se podařilo obnovit životní funkce. Stav ženy byl ale natolik kritický, že 3. února ve vítkovické nemocnici zemřela," konstatovala předsedkyně senátu Jaroslava Miketová.

Odsouzený se ke zločinu okamžitě přiznal a s vyšetřovateli velmi ochotně spolupracoval. I díky tomu mu soud vyměřil poměrně nízký trest.

Hájil se vzácnou sexuální úchylkou

Odsouzený, jehož osobnost má podle znalců dominantní a manipulativní sklony, během procesu tvrdil, že trpí unikátní sexuální úchylkou, idiogamií.

"Tvrdil, že není schopen sexuálního soužití s jinou ženou, že je na manželce chorobně závislý," uvedla předsedkyně senátu Jaroslava Miketová. Znalci z oblasti sexuologie a psychiatrie ale podle ní vyloučili, že by taková úchylka opravdu existovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám