Hlavní obsah

Lupič přepadl a okradl hernu. I když se nakonec sám udal, hrozí mu až deset let 

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trochu naváto v hlavě měl zřejmě muž, který přepadl v pondělí odpoledne hernu v Berouně. Obsluze pohrozil všemožnými zbraněmi, pak sebral peníze a odjel je naházet do automatu v Plzni. Finance mu brzy došly, což ho natolik vyvedlo z míry, že se šel udat plzeňským policistům - ti ho zadrželi.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Muž si pro své přepadení vybral v Berouně zařízení Herna - Bar. Zde přišel k obsluze a na pult dal lístek s žádostí o peníze. Svůj požadavek silácky podtrhl položením nože vedle papíru.  

Ženě obsluhující za barem řekl, že si jde pro peníze. Zároveň ji upozornil, že se jedná o přepadení a jestli nestačí kudla, vyndá pistoli. Přepadená uvedla, že žádné peníze v kase nemá. Pachatel přitvrdil ve svých výhrůžkách a odpověděl, aby mu vydala, co má, nebo vytáhne pistoli.

Žena v  obavě o svůj život podala pachateli finanční hotovost v řádech několika tisíc korun. Ty položila na bar. Muž si bankovky schoval do kapsy a se slovy „Teď můžete zavolat polici“ z místa odešel. Ke zranění obsluhy nedošlo. 

„Policisté okamžitě zahájili pátrání po neznámém pachateli. Ten mezitím dorazil do Plzně, kde veškeré peníze prohrál ve výherním automatu. Poté se přišel sám udat na policii," sdělila mluvčí berounské Policie ČR Marcela Pučelíková. 

Třicetiletý muž byl obviněn z trestného činu loupeže, za který mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Obviněný je stíhán vazebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám