Hlavní obsah

Romové vtrhli na služebnu a zbili policistu

Právo, Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOR NA TACHOVSKU

S otřesem mozku a dalšími poraněními je hospitalizován policista z Boru na Tachovsku, kterého v sobotu jako akt pomsty zbili Romové přímo na policejní služebně. Důvodem útoku pětice Romů ze Skvizína byla odplata za to, že dotyčný policista jednoho z nich krátce předtím zadržel při útěku od dopravní nehody, kterou muž způsobil.

Článek

"Dvacetišestiletý muž havaroval a z místa nehody utekl. Jeden z členů policejní hlídky ho po pronásledování zadržel a předal kolegům z dopravní policie, která přijela nehodu vyšetřit," líčil tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže okamžiky, které předcházely dramatické dohře.

Řidič se pak ale podle Knížete z místa nehody vzdálil s tím, že si jde zajistit odtah vozidla.Ve skutečnosti ale přivolal rodinu a společně s ní vyrazil na policejní služebnu.

Policistu zbil do bezvědomí

"Kopali do dveří, až je skoro vylomili. Na služebně byli v tu dobu dva policisté, z nichž jeden byl právě ten, který muže utíkajícího od nehody zadržel. A právě řidič jako akt pomsty policistu udeřil tak silně, že ten upadl na zem a ztratil vědomí. Druhý policista vysílačkou přivolal pomoc. Mezitím útočník utekl a vrátil se k místu nehody, jako by se nic nestalo," popsal další sled událostí Kníže.

 Později kriminalisté útočníka zadrželi a obvinili ho z trestných činů maření výkonu úředního činitele, výtržnictví a ublížení na zdraví. O jeho vzetí do vazby rozhodne soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám