Hlavní obsah

Bezdomovec zbitý mladíky zemřel v nemocnici

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Policistům se podařilo zjistit útočníky, kteří 16. srpna v blízkosti hřiště v Hlubočkách na Olomoucku bez zjevného důvodu fyzicky napadli kolem procházejícího padesátiletého muže, který žil jako bezdomovec. Ten o dva dny později zemřel. Pachateli útoku jsou dva mladiství sourozenci.

Článek

"Nejdříve po něm ze vzdálenosti asi deseti metrů opakovaně házeli kameny. Poté, co poškozený na svou obranu vytáhl nůž, mladší z dvojice jej nejméně čtyřikrát udeřil do rukou a trupu dřevěnou latí. Druhý z mladíků jej udeřil plechovou komínovou rourou. Když napadený muž z místa odcházel, starší chlapec se rozběhl a razantně jej kopl do zad tak, až upadl na zem," řekla Právu v úterý severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Napadený podle ní utrpěl rozsáhlý hematom na předloktí levé ruky, zhmožděniny na levé zadní stěně hrudníku a tržné poranění sleziny, provázené rozsáhlým krvácením do dutiny břišní.

"Se zraněním byl dopraven do olomoucké nemocnice, kde byl operován. V pátek 18. srpna kolem čtvrté hodiny ranní došlo u muže k selhání krevního oběhu a smrti. Byla nařízena soudní pitva," uvedla mluvčí. V pondělí bylo zahájeno stíhání mladíků pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví spáchané formou spolupachatelství. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám