Hlavní obsah

Policie dopadla řidiče, který zabil a pak ujel

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Piráta silnic, který letos v březnu ve Frýdku Místku zabil u přechodu pro chodce 40letou ženu a z místa tragédie ujel, odhalili severomoravští kriminalisté. Zbabělci nepomohlo ani to, že svůj vůz změnil k nepoznání. Z neposkytnutí pomoci byl obviněn i spolujezdec.

Článek

Matka dvou dětí šla ve čtvrtek 16. března kolem 21. hodiny od zastávky ve Slezské ulici a nedaleko pohostinství U Gustlíčka ji ze silnice smetla Felicie Combi. "Vůz se silnicí řítil až stokilometrovou rychlostí, řidič od nehody ujel. Žena neměla šanci na přežití," řekl šéf frýdecko-místecké kriminálky Pavel Tileček.

Na policejní výzvu se přihlásili svědci, kteří si všimli typu i barvy vozu a dodali, že mělo karvinskou poznávací značku. Jak policisté přiznali, kdyby automobil měl nový typ značky se společným označením pro celý Moravskoslezský kraj, pátrání by se ještě ztížilo. "I tak se do hledání zapojilo mnoho policistů, byla to mravenčí práce," dodal kriminalista.

V autě zůstal původní pouze motor

Viníci si totiž objednali stejný vůz, který dodavatelé ukradli v Praze. Poté v autoservisu v Dobré na Frýdecko-Místecku přestrojili, co se dalo. "V podstatě zůstal jen motor. Až dohledáním výrobních čísel karoserie a motoru se podařilo zjistit, že jde o stejný vůz. Původní karoserie skončila zřejmě ve šrotu," prozradil Tileček.

Pro oba muže z Karvinska tak přišlo překvapivé zatčení. Za volantem seděl 20letý mladík, který již byl obviněn z trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti a neposkytnutí pomoci. Hrozí mu až pětileté vězení. Čtyřiadvacetiletý spolujezdec se zpovídá z neposkytnutí pomoci. Ten by za mřížemi mohl strávit tři roky, ale už nyní sedí ve vězení pro jiný delikt. "Po dopadení projevili určitou lítost, ujeli prý kvůli strachu z následků," řekl Tileček.

Podle severomoravské policejní mluvčí Dagmar Bednarčíkové se na území kraje ročně stane v průměru deset nehod, od kterých řidiči ujedou. "Vždy nám pomáhá veřejnost a viníci bývávají dopadeni," uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám